AUSTRIJA: UMJESTO GUŽVE NA ULAZU U ZEMLjU, KOLONA OD 11 KILOMETARA NA IZLAZU :: Semberija INFO ::

 

AUSTRIJA: UMJESTO GUŽVE NA ULAZU U ZEMLjU, KOLONA OD 11 KILOMETARA NA IZLAZU


Foto: APAWeb/Dpa/Peter Kneffel
Velika kolona vozila stvorila se na izlazu iz Austrije. Mediji navode da se, umjesto gužve na granicama pri ulasku u zemlju, kolona stvorila na izlazu.

Kako prenosi Indeks, riječ je zapravo o njemačkim turistima koji su pohrlili u Hrvatsku, uprkos odluci Austrije da sve svoje građane koji dođu iz Hrvatske stavi u karantin. Ta odluka je inače izazvala pravi verbalni rat između hrvatskih i austrijskih političara.

Austrija je Hrvatsku najprije označila kao veoma rizičnu zemlju za putovanje kada je riječ o mogućnosti zaraze virusom korona, nakon čega je donesena odluka da svi koji ulaze u Austriju, a boravili su u Hrvatskoj, moraju u obavezan karantin.

Uprkos očekivanjima Austrije da će se stvoriti gužve na granicama pri povratku domaćih turista, kolona na granici je ogromna, ali u suprotnom pravcu.

Naime, na izlasku iz Austrije stvorila se kolona duga 11 kilometara. Austrijski mediji, koji taj podatak objavljuju s dozom "šoka", navode da su u koloni Nijemci koji putuju prema Hrvatskoj i koji, kako navode hrvatski mediji, očigledno ne strahuju od virusa korona u Hrvatskoj.

Novi list piše da je prethodnog vikenda u Hrvatsku ušlo više od 80.000 njemačkih turista.

Njemačka nije izdala negativne preporuke za putovanja prema Hrvatskoj i Institut Robert Koh, koji prati epidemiološku situaciju, nije proglasio Hrvatsku rizičnom zemljom.

(Agencija)