DRŽAVLjANI BIH OPET MOGU U CG SA NEGATIVNIM SEROLOŠKIM TESTOM :: Semberija INFO ::

 

DRŽAVLjANI BIH OPET MOGU U CG SA NEGATIVNIM SEROLOŠKIM TESTOM


Vlada Crne Gore danas je odlučila da na snazi vrati raniju odluku za građane BiH i drugih zemalja prema kojoj će se u ovu državu i dalje moći ići sa negativnim serološkim testovima.

Takođe, ovu vijest za Klix.ba potvrdio je i ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić.

Naime, Crna Gora u petak donijela odluku da državljani Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, tzv. Kosova, Albanije, BiH i Sjeverne Makedonije ukoliko žele ući u Crnu Goru moraju posjedovati negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

- S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smještaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u našu zemlju bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja posjeduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od strane registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa u trenutku ulaska lica u Crnu Goru pod uslovom da ta lica nisu u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

(Nezavisne)