Dejstvovala 31 stanica, u Bijeljini ispaljeno najviše raketa :: Semberija INFO ::

 

Dejstvovala 31 stanica, u Bijeljini ispaljeno najviše raketa


U Republici Srpskoj prethodnog dana dejstvovala je 31 protivgradna stanica i ispaljeno ukupno 67 protivgradnih raketa, saopšteno je iz preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske".

Protivgradne rakete ispaljene su juče od 14.33 do 18.18 časova i to na području Bijeljine 16, Brčko distrikta 14, Zvornika 10, Srpca šest, Dervente, Doboja i Srebrenice po pet, Prijedora četiri, te Ugljevika dvije.

U saopštenju se dodaje da su jučerašnje nestabilnosti premašile očekivane vrijednosti na osnovu prognostičkih modela i da su najjači konvektivni procesi locirani u istočnom i centralnom dijelu Srpske. U zapadnom dijelu Republike Srpske su radili prizemni generatori od 13.00 do 15.00 časova.

Uz olujne vjetrove, kratkotrajna sugradica registrovana je na nekoliko lokacija na području Bijeljine i Brčko distrikta, a pojava grada na području Srebrenice, Doboja i na jugu bijeljinske regije, navodi se u saopštenju. Protivgradna preventiva do sada je dejstvovala 24 puta u sezoni, a utrošeno je ukupno 1.014 raketa. 

RTRS / Bijeljina danas