"Cerovac" priredio seminar za profesore engleskog jezika :: Semberija INFO ::

 

"Cerovac" priredio seminar za profesore engleskog jezika


Obrazovni centar ,,Cerovac“ Bijeljina je, u saradnji sa Univerzitetom ,,Sinergija“,  organizovao jednodnevni seminar za profesore engleskog jezika. Ovaj lijepi događaj okupio je 24. decembra 30-ak profesora osnovnih i srednjih škola, te privatnih škola iz Bijeljine, Ugljevika i Brčkog.

Seminar je održao profesor Dragan Milović, trener za nastavnike engleskog jezika u ,,International House“ CELTA centru u Barseloni. Dragan Milović već 17 godina radi kao profesor engleskog,  četiri godine je trener novih profesora u Barseloni, a sa polaznicima seminara na Univerzitetu ,,Sinergija“ u Bijeljini obrađene su dvije teme.

Jedna je pomaganje učenicima i studentima da shvate pravila jezika, a druga korištenje materijala koji se pronalazi na internetu, u novinama, filmovima i koji nisu u školskim udžbenicima.

-Ovo pomaže učenicima i studentima da sami shvate pravila, a istovremeno pomaže nastavnicima u planiranju lekcija. Tako će im, recimo, korištenje određenih pitanja i grafikona pomoći kod učenja gramatike, a kroz aktivno učestvovanje dobiće i vokabulara koji će im pomoći da brže i lakše progovore strani jezik, kaže Milović.

 Polaznici seminara dobili su certifikat o pohađanju ovog seminara, a, kako je istakao profesor Dragan Milović, potvrda je to da rade na sopstvenoj edukaciji, da rade na sebi.