Policijska uprava Bijeljina: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće


Analizirajući rezultate rada za proteklih šest mjeseci, možemo ih ocijeniti kao zadovoljavajuće, izjavio je Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na današnjoj konferenciji za štampu, istakavši da je evidentirano smanjenje broja krivičnih djela za oko 12 odsto, kao i smanjenje broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta za oko 16 odsto.

„Na smanjenje broja krivičnih djela uticala je i pojava pandemije virusa korona. Građani su uglavnom boravili više u kućama, a to je uticalo na povećanu saradnju sa policijom i smanjenje broja krivičnih djela. U proteklih šest mjeseci evidentirali smo ukupno 423 krivična djela. Nadležnim tužilaštvima su podnesena 332 izvještaja. U strukturi krivičnih djela najbrojnija su ona iz oblasti opšteg kriminaliteta koja čine više od 80 odsto ukupno evidentiranih krivičnih djela. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 73 odsto“, izjavio je Ćosić, apelujući na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine i da je ne ostavljaju neobezbijeđenom.

„U proteklih šest mjeseci evidentirano je 216 krivičnih djela protiv imovine, što je za 24 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 35 krivičnih djela, što je za devet krivičnih djela više nego u istom periodu prošle godine“, istakao je Ćosić, naglasivši da se na ovom području realizuje i kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbijedno“, te da se u julu i avgustu na putevima ove regije mjere brzine kretanja vozila pomoću tri uređaja za kontrolu brzine kretanja.

On je naglasio da je u proteklih šest mjeseci evidentirano 30 ilegalnih migranata koji su ušli na ovo područje, što je značajno manje u odnosu na prošlu godinu, kada je u istom periodu zabilježen ulazak 724 ilegalna migranta.

Semberija info - Lj. Ljubojević