Virusom korona zaraženo još 146 ljudi, preminula dva muškarca :: Semberija INFO ::

 

Virusom korona zaraženo još 146 ljudi, preminula dva muškarca


BANjALUKA - Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 146 osoba u Srpskoj, a u tom su periodu Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljene smrti dva pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Preminuli su muškarac srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarac starije životne dobi iz Bijeljine.

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 655 laboratorijskih uzoraka.

Virus je potvrđen kod 40 osoba iz Banjaluke, 12  iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset iz Bijeljine, devet iz Sokoca, pet iz Dervente te kod, po četiri osobe  iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i kod po jedne osoba iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska.

Radi se o 59 muškaraca i 87 žena , od kojih je 29 mlađe, 98 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.044 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 151 ljudi..

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.965 osoba. Na Kovid testirano je ukupno 46.300 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 248, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 193.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.178 osoba, a nadzor je završen kod 41.819 osoba.

​Glas Srpske