JZU SVETI VRAČEVI: POTREBNO PROŠIRENjE KOVID BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

JZU SVETI VRAČEVI: POTREBNO PROŠIRENjE KOVID BOLNICE


Kako je saopšteno na Kriznom štabu Bolnice, održanom jutros, trenutna popunjenost Kovid bolnice je 70%, sa trendom rasta upućenih pacijenata. Utvrđeno je da je potrebno  prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje Kovid bolnice, čija  realizacija počinje.

Naime, prošle sedmice je v.d. direktor Zlatko Maksimović sa saradnicima obišao  prostorije stare bolnice kako bi se upoznao sa raspoloživim prostorom i tehničkim mogućnostima za eventualni priliv većeg broja pacijenata. Stavljene su u funkciju trijažna ambulanta i kovid ambulanta.

Stanje u Kovid bolnici je lošije u odnosu na dan ranije. Trenutno se u njoj nalazi 27 pacijenata, a  jedan pacijent srednje životne dobi preminuo je juče. Riječ je o osobi srednje životne dobi koja je imala više komorbiditeta. U Kovid bolnici imamo 23 pacijenta sa pneumonijom,  jedan pacijent je na respiratoru, dva na neinvazivnoj mehaničkoj potpori, a 17 pacijenata je na standardnoj kiseoničkoj potpori.  

Apelujemo na maksimalan oprez, jer su od izuzetne važnosti za zdravlje stanovništva: korišćenje maski, pojačana lična higijena, fizička distanca, te dezinfekcija ruku i površina. Svako okupljanje sa većim brojem ljudi, sve nas vodi u veliki rizik.