NAJVIŠE ZARAŽENIH IZ BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

NAJVIŠE ZARAŽENIH IZ BIJELjINE


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 468 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 79 osoba u Republici Srpskoj, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Testiranja su izvršena u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici ,,Sveti vračevi'' u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči. Kako se navodi u saopštenju, 78 osoba je iz Republike Srpske, a jedna osoba je sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirana je i prisustvo virusa korona dokazano u Federaciji BiH. Radi se o 45 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 54 srednje i pet osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Bijeljine, 12 iz Banja Luke, devet iz Zvornika, četiri iz Pala, po tri iz Ljubinja, Kotor Varoša, Kozarske Dubice i Višegrada, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Nevesinja, Teslića, Rogatice i Vlasenice i po jedna osoba iz Bratunca, Čelnica, Istočnog Novog Sarajeva, Doboja, Milića, Modriče, Prijedora, Oštre Luke i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi sa prebivalištem u Zvorniku.