BORENOVIĆ: ISKRENE ČESTITKE POVODOM VIDOVDANA, KRSNE SLAVE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

BORENOVIĆ: ISKRENE ČESTITKE POVODOM VIDOVDANA, KRSNE SLAVE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE


Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i veteranima odbrambeno-otadžbinskog rata upućuje iskrenu čestitku povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.
 
Borenović kaže da žrtva koju su pripadnici VRS podnijeli u ratu obavezuje današnje i sve buduće generacije da čuvaju uspomenu na hrabrost onih koji su položili život za otadžbinu, stvarali je i branili, te da svakodnevno radimo na stabilnosti, ekonomskom i svakom drugom prosperitetu Republike Srpske:
 
„U tom smislu, neophodno je posvetiti više brige pravima boračkih kategorija. Srpska je stvarana da bude građena i dalje, a oni koji su prije dvadeset osam godina stali u prve redove borbe zaslužuju najveće poštovanje i dostojanstven život. Čak i oni koji danas obavljaju najviše funkcije u zemlji, a nisu bili učesnici odbrambeno – otadžbinskog rata moraju sebe svakodnevno podsjećati da ni teritorije, ni institucija, ni današnjih privilegija koje uživaju ne bi bilo bez boraca VRS“, kaže Borenović.

(PDP RS)