JZU Sveti vračevi,18. jun 2020. - Nema novoregistrovanih na kovid 19 u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti vračevi,18. jun 2020. - Nema novoregistrovanih na kovid 19 u Bijeljini


Na području Bijeljine u protekla 24 časa, testirano je 39 osoba i svi rezultati su negativni. Prvi retest jedne osobe koja se nalazi u Domu učenika, negativan je, a danas će biti urađen i drugi, kako to protokol i nalaže.

U bolničkom karantinu i dalje se nalazi jedna osoba starije životne dobi koja je pozitivna na virus korona i stabilnog je zdravstvenog stanja. U Domu učenika, gdje su smještene osobe kod kojih je potvrđen virus korona i koje su bez simptoma, nalazi se 18 osoba sa područja Zvornika, dvije sa područja Bratunca, sedam sa područja Ugljevika i dvije sa područja Bijeljine.

Podsjećamo naše građane da je put prenošenja virusa direktan kontakt, kapljični put i putem diranja svježe zaraženih predmeta. Upravo zbog toga i apelujemo na neophodnost fizičke distance, kao i pojačanu ličnu higijenu, gdje se najviše potencira na češćem pranju ruku. Virus korona prisutan je u zajednici i upravo zbog toga je potrebno da budemo oprezni i disciplinovani, kako bismo epidemiološku situaciju imali pod kontrolom.