Uhapšeni gradonačelnik i predsjednik SO Budva :: Semberija INFO ::

 

Uhapšeni gradonačelnik i predsjednik SO Budva


BUDVA - Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.

Kako nezvanično saznaje In4S, uhapšen je i poslanik Demokrata, Danilo Šaranović.

Policija je upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine, javlja "Sputnjik".

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

Upravna inspekcija sinoć je došla je u prostorije Opštine Budva, zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u namjeri da ih uvede kao nove funkcionere Budve, ali opštinska vlast nije dozvolila pristup.

Marko Bato Carević podnio je krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lidera budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog "zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije".

Njih su tada ispred ulaza u Opštinu dočekali Carević i Radović.

Carević je tad poručio građanima Budve da se jutros brani njihova izborna volja.

​Glas Srpske