Šarović: Tegeltijine izjave bile bi sramotne u svakoj drugoj zemlji :: Semberija INFO ::

 

Šarović: Tegeltijine izjave bile bi sramotne u svakoj drugoj zemlji


Izjava Zorana Tegeltije da u budžetu institucija BiH nema novca za kapitalne investicije i projekte niti za povećanje plata,  te njegova radost što će se budžet za ovu godinu usvajati tek sada, iako je pola godine već prošlo, u svim zemljama svijeta bila bi ocijenjena kao sramotna izjava prvog čovjeka izvršne vlasti, izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović komentarišući najavu predsjedavajućeg Savjeta ministara o usvajanju budžeta za 2020 godinu.
 
„Ovaj Savjet ministara BiH se pokazao potpuno nesposobnim, sporim i neodgovornim u ovako složenoj i delikatnoj situaciji za oba entiteta, kako u svemu ostalom tako i po pitanju usvajanja budžeta, čekanjem više od pola godine da na dnevni red stave usvajanje ovog ključnog dokumenta. Čak, po Tegeltijinoj izjavi, svi bi se sada trebali radovati što će budžet tek doći na razmatranje?!“, pita Šarović.
 
On ističe da umjesto da aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara BiH javnosti da bilo kakvo objašnjenje zašto se toliko oteže i kasni, on brine brige o političkim dogovorima, zabrinut je za stavove međunarodne zajednice, brine kakav je sastav CIK-a... A sve to nije njegov posao. Dok ekonomija doslovno „gori“, očito je da se predsjedavajući Tegeltija „češlja“...
 
Predsjednik Šarović je izjavio da je, bez obzira na najave Tegeltije, dug put do donošenja budžeta jer dokument mora proći procedure usvajanja u Predsjedništvu BiH i oba doma Parlamentrane skupštine BiH.
 
„Štete zbog neodgovornog odnosa vladajuće parlamentarne većine prema ovom, ali i brojnim drugim važnim pitanjima za oba entiteta, tek će se pokazati, a već je sada jasno da će biti i ogromne i dalekosežne“, zaključio je Šarović.
 
SDS - Sektor za politiku i medije