MEKTIĆ: NE PROLAZI ŽAL ZA GUBITKOM CIK-A U SNSD-U :: Semberija INFO ::

 

MEKTIĆ: NE PROLAZI ŽAL ZA GUBITKOM CIK-A U SNSD-U


Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS, kaže da SNSD i njegovi sateliti, trebaju svoje probleme na nivou BiH rješavati sa SDA i HDZ-om, sa kojima su koalicioni partneri, a ne da krivicu svaljuju na stranke koje su opozicija takvoj koaliciji.
 
On kaže da žal nad gubitkom kontrole nad Centralnom izbornom komisijom BiH ne prolazi kod SNSD i njegovih partnera iz republičke vlasti.
 
Nevjerovatno je, dadaje Mektić, koliko su oni podigli tenzije zbog potpuno legitimnog izbora novih članova CIK-a.
 
„Izjave poput poslednjeg istupa Nenada Stevandića su potvrda da su oni sa bivšim sazivom CIK-a bili u određenoj sprezi i da su očigledno politički i na druge načine kontrolisali ovu instituciju. Na svakom koraku pokazuju da im je CIK bio ključna poluga pomoću koje su manipulisali izborima i izbornim rezultatima“, naveo je Mektić.
 
On kaže da raznim teorijama, među kojima je i spominjanje nekih novih koalicija na nivou BiH, SNSD pokušava okriviti druge zato što zajedno sa svojim koalicionim partnerima SDA i HDZ nisu uradili ništa korisno za građane ove države.
 
„Pogotovo ništa pozitivno nije urađeno za Republiku Srpsku. To je pitanje o kome će ocjenu dati građani na lokalnim, kao i narednim opštim izborima“, poručio je Mektić.