Pozitivno još 14 osoba na virus korona u Republici Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Pozitivno još 14 osoba na virus korona u Republici Srpskoj


BANjALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 398 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-KoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Šamca, po dvije iz Zvornika, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke i Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.516 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.043 osoba, a na (SARS-KoV-2) testirano je ukupno 30.116 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 65, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 20, a u opštim bolnicama 45.

Na Odjeljenju KOVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 17 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji dva pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-KoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 61.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 971 osoba, a nadzor je završen kod 34.912 osoba.

​Nezavisne novine