Institut za javno zdravstvo RS - Može proba u buticima :: Semberija INFO ::

 

Institut za javno zdravstvo RS - Može proba u buticima


Institut za javno zdravstvo RS objavio je izmijenjene i dopunjene preporuke za rad neprehrambenih trgovina, tržnih centara i trgovina, kao zasebnih prodajnih objekata u tržnim centrima, odnosno butika, prodavnica igračaka, obuće, sportske opreme, nakita, knjižara.

- Koliko god je to moguće, trebalo bi izbjegavati probanje garderobe u buticima, ali ako je proba garderobe neophodna, treba biti obazriv. Prije ulaska u prostor za kabine, neophodno je postaviti dozatore sa dezinfekcionim sredstvom, a zadržavanje osoba u kabini potrebno je svesti na minimum'', preporuke su Instituta za javno zdravstvo. 

Naglašavaju da kabine treba dezinfikovati najmanje dva puta u toku jedne smjene, a po potrebi i češće. Takođe, kabine moraju biti otvorene kada nisu u upotrebi, a u jednu kabinu dozvoljen je ulaz samo jednoj osobi, izuzev pratnje, odnosno  roditelja ili staratelja, u slučaju djeteta ili osobe kojoj je potrebna pomoć. Neophodan je i dezinfekcija ruku i maska svih kupaca koji ulaze u kabinu za probanje'', naglašavaju iz Instituta.

Semberija info - V. Zelenović