Uhapšena velika međunarodna kriminalna grupa: Oduzeta droga, oružje i novac :: Semberija INFO ::

 

Uhapšena velika međunarodna kriminalna grupa: Oduzeta droga, oružje i novac


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, postupivši po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, te uz saglasnost Okružnog tužilaštva Bijeljina, 27. maja u večernjim satima izvršili su pretres vikendice u selu Suvo Polje kod Bijeljine, saopštio je na današnjoj konferenciji za štampu načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

Pretres je izvršen radi suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, oružja i prostitucije.



„Prilikom pretresa u objektu je pronađeno 35 kriminogenih osoba, 26 muškaraca i devet ženskih osoba.
Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina, ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, jedan gasni pištolj, tri pancira, te više od 20.000 KM u raznim valutama. U ovoj policijskoj akciji uhapšeni su pripadnici organizovane međunarodne kriminalne grupe, a to su: A.G., P.S., Ž.S., R.S., R.D., S.S., S.P., D.P., Z.Ć., V.K., S.M., M.T., E.H. i Ž.V., svi državljani BiH, A.B., državljanin Slovenije i T.M., državljanka Srbije“.

Ćosić je izjavio da su u toku konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju realizacije navedenog predmeta u kojem je 16 osoba uhapšeno zbog počinjenih krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te zbog krivičnog djela navođenja na prostituciju. 

​Semberija info - Lj. Ljubojević