PRIHVAĆEN SPORAZUM SA SRBIJOM O ODRŽAVANjU I REKONSTRUKCIJI MOSTOVA :: Semberija INFO ::

 

PRIHVAĆEN SPORAZUM SA SRBIJOM O ODRŽAVANjU I REKONSTRUKCIJI MOSTOVA


Predsjedništvo BiH prihvatilo je Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Srbije o održavanju i rekonstrukciji drumskih međudržavnih mostova između BiH i Srbije.

Iz Predsjedništva je saopšteno da je na današnjoj sjednici prihvaćen Protokol kojim se mijenja i dopunjuje Konvencija za zaštitu pojedinaca u vezi s automatskom obradom ličnih podataka, kao i Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Njemačke o obavljanju plaćene djelatnosti članova porodice službenika diplomatskog ili konzularnog predstavništva.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje sporazuma između Njemačke i BiH u vezi s dodjelom finansijskog doprinosa za projekat Podrška sistemu prihvata i integracije državljana BiH koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji.

Na sjednici je donesena Odluka o pristupanju BiH Kigali amandmanu Montrealskog protokola Bečke konvencije o zaštiti ozonskog omotača.

Članovi Predsjedništva BiH prihvatili su i Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Francuske o davanju odobrenja za dohodovnu djelatnost članova porodice osoblja službenih misija svake zemlje u drugoj zemlji.

Na današnjoj sjednici odobreno je i zaključivanje sporazuma o partnerstvu o sprovođenju prioriteta tehničke pomoći u okviru IPA dva Programa prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020. između operativnih struktura dvije države učesnice.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji između Savjeta ministara i Savjeta ministara Albanije, kao i sporazuma o ekonomskoj saradnji između BiH i Sjeverne Makedonije.

Odobreno je i zaključivanje tehničkog sporazuma između Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i ministra unutrašnjih poslova Francuske o saradnji u oblasti borbe protiv ilegalne trgovine vatrenim oružjem, municijom i eksplozivima i memoranduma o razumijevanju i saradnji na redovnom funkcionisanju i održavanju Sistema prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava u slivu rijeke Save.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Izvještaj delegacije za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Azerbejdžana.

Članovi Predsjedništva BiH saglasili su se da se, umjesto pregovora za zaključivanje sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Azerbejdžana, obave pregovori za zaključivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji između ove dvije zemlje.

Predsjedništvo je usvojilo Izvještaj o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, shodno odrebama Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i radu Subregionalne konsultativne komisije u 2019. godini.

Prihvaćen je i poziv za učešće na Samitu međunarodne organizacije za frankofoniju, koji će biti održan u Tunisu 12. i 13. decembra.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je Informaciju o namjeri kandidature BiH u Upravni savjet Poštanske unije.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo BiH je ratifikovalo 19 sporazuma, ugovora, konvencija i protokola.
 
(SRNA)