Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava :: Semberija INFO ::

 

Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava


Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Bijeljina organizovali su prezentaciju trećeg javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima koji imaju inovativne ideje.

Maksimalni iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10. 000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća 30. 000 evra. Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i sarajevska regionalna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, Ambasada Švedske u BiH.

​Prisutni predstavnici preduzeća i preduzetnici dobili su osnovne smjernice o uslovima i načinu prijave na javni poziv koji je otvoren do 17. decembra do 24 časa. Fond raspolaže sa tri miliona evra namijenjenih poslovnim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.