PRVI AVION VIZERA S PUTNICIMA SLETIO U LONDON :: Semberija INFO ::

 

PRVI AVION VIZERA S PUTNICIMA SLETIO U LONDON


Avion mađarskog niskobudžetnog prevoznika Vizera sletio je danas na londonski aerodrom Luton iz Sofije, čime je ta kompanija postala jedna od prvih u Evropi koja je ponovo pokrenula rute tokom pandemije virusa korona.
Barem jedna osoba viđena kroz prozor aviona nosila je masku za lice, a na aerodromu su se nalazile desetine putnika, raspoređenih po propisima socijalnog distanciranja, vjerovatno čekajući povratni let koji je uslijedio ubrzo nakon toga, prenosi Rojters.

Evropske avio-kompanije prizemljile su veći dio svoje flote u posljednjih šest nedjelja dok su vlade uvele ograničenja putovanja radi borbe protiv širenja virusa. Ali Vizer je prošle nedjelje saopštio da planira da neke od svojih aviona vrati u promet za osnovna putovanja.

Prema izvještajima sa aerodroma Luton, još tri aviona Vizera treba da slete i polete danas. Avio-kompanija navodi da je važno aktivirati infrastrukturu jer postoje ljudi širom Evrope koji moraju da putuju zbog posla.
Avio-kompanija, čiji je geografski fokus na centralnoj i istočnoj Evropi, saopštila je da svi putnici moraju da nose maske na letovima, dok će posada nositi maske i rukavice.

(SRNA)