VAN SNAGE ZAKLjUČAK O OGRANIČENjU KUPOVINE POJEDINIH PROIZVODA :: Semberija INFO ::

 

VAN SNAGE ZAKLjUČAK O OGRANIČENjU KUPOVINE POJEDINIH PROIZVODA


Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o stavljanju van snage Zaključka o ograničenju kupovine pojedinih proizvoda, saopšteno je iz Birao Vlade za odnose s javnošću.

Pomenuti zaključak odnosio se na ograničenje kupovine brašna, kuhinjske soli, ulja, šećera, sredstava za održavanje lične higijene i sredstava za održavanje higijene predmeta i prostora.

Republički štab donio je Zaključak o dopuni Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske u dane prvomajskih praznika, kojim se dozvoljava izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do 200 metara udaljenosti od mjesta stanovanja, uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja, u trajanju do 20 minuta, u sljedećim periodima:

1. petak 01.05.2020. godine, u periodu od 22.00 do 23.00 časova
2. subota 02.05.2020. godine, u periodu od 22.00 do 23.00 i
3. nedjelja 03.05.2020. godine, u periodu od 20.00 do 21.00 časova.

Dozvoljeno kretanje djeci sa poteškoćama u razvoju

Republički štab za vanredne situacije usvojio je danas Zaključak o dozvoli kretanja na teritoriji Republike Srpske u dane prvomajskih praznika kojim se dozvoljava kretanje djeci sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja, staratelja ili drugog lica, uz obavezno nošenje maske i rukavica.

Ovoj djeci dozvoljava se kretanje od sutra do nedjelje, 3. maja, u periodu od 17.00 do 18.00 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji "Republički štab za vanredne situacije – Akti", https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/.

(RTRS)