KISIĆ TEPAVČEVIĆ: IZBJEGAVATI TERETANE I FITNES CENTRE :: Semberija INFO ::

 

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: IZBJEGAVATI TERETANE I FITNES CENTRE


Foto: Tanjug
Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević poručila je građanima da izbjegavaju teretane i fitnes centre i da, ako baš moraju, vježbaju na otvorenom i u prirodi, kao i da još nije donesena odluka o mjerama za prvomajske praznike.

- Ne mogu da zamislim vježbanje u teretani, a da se poštuju propisane mjere. Kakve god restrikcije da se donesu, tu ne možemo da govorimo o smanjenju rizika - rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Fitnes centri i teratane u Srbiji će moći da rade od ponedjeljka, 27. aprila, ali je obavezno korištenje zaštitnih maski i rukavica, kao i povećana dezinfekcija sprava i vođenje računa o socijalnoj distanci.

Kisić Tepavčevićeva je za TV Pink rekla da još nije donesena odluka o mjerama za predstojeći praznik 1. maj.

- Nismo donijeli odluku kako će to izgledati za sljedeći vikend, ne mogu da kažem kakve će mjere biti, ali mogućnost prenošenja infekcija bi bila velika ako bi se svi slobodno kretali - dodala je Kisić Tepavčevićeva.
Govoreći o situaciji u Negotinu gdje je u posljednja 24 časa u Gerontološkom centru "Radost" otkriveno da je oboljelo 27 korisnika i troje zaposlenih, ona je navela da se to moglo spriječiti.