PREPORUKE ZA UKIDANjE ODREĐENIH MJERA I OGRANIČENjA NAKON 27. APRILA :: Semberija INFO ::

 

PREPORUKE ZA UKIDANjE ODREĐENIH MJERA I OGRANIČENjA NAKON 27. APRILA


Foto: RTRS
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministarka finansija Zora Vidovićodržali su danas, u Banjaluci, sastanak Glavnog koordinacionog tima.


 
Ocjenjujući da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj stabilna, Glavni koordinacioni tim razmatrao je mogućnost ukidanja pojedinih mjera ograničenja i zabrane, nakon 27. aprila 2020. godine.

Glavni koordinacioni tim preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije, da, nakon 27. aprila 2020. godine, svojim zaključkom omogući licima koja su navršila 65 godina i starijima izlazak iz svojih domova svakog radnog dana, u periodu od 7 do 10 časova.

Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, kao i za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta.

Glavni koordinacioni tim zahvalio se građanima na odgovornosti i disciplinovanom ponašanju i još jednom ih podsjetio da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.