STANIĆ: REKONSTRUKCIJA KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI PRVI PROJEKAT KOJI TREBA BITI URAĐEN NAKON PANDEMIJE :: Semberija INFO ::

 

STANIĆ: REKONSTRUKCIJA KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI PRVI PROJEKAT KOJI TREBA BITI URAĐEN NAKON PANDEMIJE


Na prvom mjestu u Programu javnih investicija trebala bi biti rekonstrukcija Klinike za Infektivne bolesti i Zavoda za mikrobiologiju UKC-a Republike Srpske Banja Luka. Rekonstrukciju i opremanje uz dogradnju uradila bi se odmah po završetku pandemije – istakao je Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.
 
„Projekti iz Programa javnih investicija moraju biti primjereni trenutku i situaciji u kom se nalazi naše društvo u cjelini. Trenutno sve javne investicije treba da čekaju neko bolje vrijeme a novac sada treba prevashodno da se troši na zdravlje ljudi i pomoć privredi“ – kazao je Stanić.
 
Stanić je naglasio da je potpuno jasno i vidljivo na prvi pogled da je ovaj Program javnih investicija rađen u nekom drugom trenutku i vremenu.
 
„Rekonstrukcija Klinike za Infektivne bolesti i Zavoda za mikrobiologiju UKC-a Republike Srpske Banja Luka bila bi svojevrsno priznanje svim zaposlenim na Klinici za infektivne bolesti, Zavodu za mikrobiologiju, svim zaposlenim u UKC-u RS, ali i svim zaposlenim u zdravstvu Republike Srpske. Ta investicija trebala bi biti na prvom mjestu i ta investicija bi dobila podršku cjelokupne javnosti u Republici Srpskoj. Pri toj rekonstrukciji, opremanju i dogradnji bila bi primjenjena sva pozitivna iskustva koja su proistekla iz epohalne borbe zaposlenih sa COVID-19.“ – kazao je Stanić.
 
Stanić kaže da bi poučeni iskustvima, bila poboljšana sigurnost zaposlenih i pacijenata uz primjenu nivoa biosigurnosti.
 
„Unaprijedila bi se bezbjednost dijagnostike na mikrobiologiji kroz opremanje laboratorije za virusologiju po najvišim standardima. Ne želim u ovom trenutku elaborirati kako je došlo do toga da je ovaj objekat "preskočen", ali tužno je kad se pri spominjanju ove klinike i zavoda prikazuju slike rekonstruisanog dijela UKC-a“ – naglasio je Stanić i dodao:
 
„Zaposleni u Klinici za infektivne bolesti ispunile su i ispunjavaju svoju dužnost prema svima nama, mišljenja smo da u ovoj 2020. i mi ovom investicijom vratimo makar dio duga prema njima i svim zaposlenim u zdravstvu UKC-a i cijele Republike Srpske“ – istakao je predsjednik Odbora za zdravstvo SDS Slobodan Stanić.
 
Vlada Republike Srpske na svojoj 66. sjednici odobrila je preko 25 miliona KM na projekte iz programa javnih investicija koje se finansiraju iz budžeta za 2020. godinu.

(SDS RS)