ŠAROVIĆ: VOĐENI HRISTOVIM PRIMJEROM GRADIMO PRAVEDNIJE DRUŠTVO :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: VOĐENI HRISTOVIM PRIMJEROM GRADIMO PRAVEDNIJE DRUŠTVO


Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Irineju, čitavom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima.
 
„U ime svih članova Srpske demokratske stranke i u svoje lično ime, želim da Vama i svim pravoslavnim vjernicima čestitam najveći hrišćanski praznik, praznik Hristovog Vaskrsenja i najveće tajne Njegove Ličnosti, svenarodnim pozdravom HRISTOS VASKRSE, VAISTINU VASKRSE“ – stoji u čestitci Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju.
 
„Hristova žrtva nas na ovaj veliki praznik podsjeća da treba da slavimo vaskrsenje i novi život i da vođeni Hristovim primjerom budemo bolji ljudi. Neka duh praštanja i solidarnosti uđe u domove svih pravoslavnih vjernika na ovaj veliki praznik, da vođeni svetosavskim zavještanjem u godinama pred nama, radimo na izgradnji boljeg i pravednijeg društva“ – stoji u čestitci.
 
Šarović je naveo da Vaskrs ove godine dočekujemo u vremenu velikih iskušenja boreći se sa globalnom pandemijom koja nije zaobišla ni naš narod.
 
„ Zbog toga je važno da Hristova vjera i svetosavsko zavještanje ostanu glavni putokaz i u ovoj našoj teškoj  borbi “ – istakao je Šarović u čestitkama.

(SDS RS)