GO SDS: PODRŠKA RUKOVODSTVU SDS, NEMA KOALICIJE SA SNSD :: Semberija INFO ::

 

GO SDS: PODRŠKA RUKOVODSTVU SDS, NEMA KOALICIJE SA SNSD


Glavni odbor Srpske demokratske stranke dao je podršku predsjedniku stranke Vukoti Govedarici i članovima Predsjedništva da optimalno politički pozicioniraju SDS u skladu sa statutarnim normama, programom i platformom o postizbornom djelovanju SDS.

„Hvala GO na podršci koju su pružili meni i rukovodstvu SDS. Što se tiče koalicije sa SNSD-om o kojoj se ranije spekulisalo, poručujem da te koalicije neće biti, kao i da SDS neće biti dio nove Vlade Republike Srpske koju će predvoditi SNSD“, poručio je predsjednik SDS Vukota Govedarica, nakon sjednice GO SDS u Istočnom Sarajevu.

SDS u ponedjeljak ulazi u NS RS sa svojim poslanicima kao, kako kaže, opoziciona politička organizacija.
„Što se tiče Doboja, Glavni odbor je raspustio gradsku organizaciju SDS u Doboju, na moj prijedlog i stavio van snage zaključke od prvog novembra na skupštini ove organizacije, jer nisu statutarni. Niži organ ne može donositi odluke o bilo kakvoj koalicionoj saradnji sa drugim političkim subjektima“, rekao je Govedarica dodajući da o ovim pitanjima odluke donosi samo Glavni odbor SDS.

GO SDS odbio je žalbe Obrena Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojnovića, te su od danas pomenuta lica pravosnažno isključena iz Srpske demokratske stranke.

„Nebojša Marić i Danijel Jošić su takođe isključeni iz SDS, a u narednim danima obaviće se dodatne konsultacije i iznaći optimalna rješenja za prevazilaženje krize u Doboju“, kaže Govedarica.
On ističe da će do 10. decembra biti formirana komisija za sprovođenje unutarstranačkih izbora u SDS, kao i da se do aprila može očekivati izbor novog rukovodstva stranke.

„Nema potrebe za vanrednim unutarstranačkim izborima. Osuđujemo visoke funkcionere i upozoravamo da se u javnost mogu iznositi samo stavovi koje je donio Glavni odbor SDS, koji podržava stranačko jedinstvo“, zaključio je predsjednik SDS Vukota Govedarica.