Potvrđena dva smrta slučaja od virusa korona u Federaciji BiH :: Semberija INFO ::

 

Potvrđena dva smrta slučaja od virusa korona u Federaciji BiH


Горан Черкез
SARAJEVO - U Federaciji BiH potvrđena su dva nova smrtna slučaja od virusa korona.

Član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je danas na konferenciji za novinare da je preminula žena sa područja Bihaća.

Direktor Univerzitetskog-kliničkog centra Sebija Izetbegović potvrdila je za N1 još jedan smrtni slučaj od virusa korona u Sarajevu.

Čerkez je rekao da na području Federacije BiH do sada zabilježeno 16 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa i da je posljednji slučaj zabilježen na području Bihaća.

"Preminula je starija ženska osoba s područja Bihaća. Do sada je preminulo osam muškaraca i sedam žena na području Federacije BiH. Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, osam ih je imalo više od 65 godina", kazao je Čerkez.

Navodi kako su preminule tri osobe u Sarajevu, tri u Bihaću, dvije u Konjicu, jedna u Tuzli, jedna u Gornjem Vakufu, jedna u Mostaru, jedna u Čitluku, jedna u Širokom Brijegu i jedna u Grudama.

"Do sada ukupno imamo 347 potvrđenih slučajeva", istakao je Čerkez, dodavši da je zabilježeno 27 novopotvrđenih slučajeva koronavirusa.

Napominje kako je vrlo važno da se nastavi sa istim mjerama.

"U ponedjeljak se ukida ograničenje za dio populacije starije od 65 godina koji će moći da izađu od 7 do 12 sati", rekao je Čerkez, apelujući da starije osobe ne izlaze ako ne moraju.

​Nezavisne novine