Zelena pijaca u Bijeljini radi skraćeno radno vrijeme od 7 do 15 časova radnim danom, vikendom od 7 do 12 časova. :: Semberija INFO ::

 

Zelena pijaca u Bijeljini radi skraćeno radno vrijeme od 7 do 15 časova radnim danom, vikendom od 7 do 12 časova.


U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, sa ciljem prevencije širenja novog virusa Korona (Kovid-19), na Zelenoj pijaci, još 15.03.2020. godine smo sproveli dezinfenkciju svih površina u Zelenoj pijaci. To smo nastavili da radimo svaki dan nakon zatvaranja pijace, a juče smo oprali komplet pijacu i izvršili dezinfekciju iste.

Takođe, naši radnici kontrolišu ulaz u pijacu, da se ne bi stvarala gužva u pijaci i da u pijaci ne bude više od dvadeset kupaca, prilikom kupovine drži se distanca između prodavca i kupca. Svi naši korisnici koriste rukavice. 

Istakao bih da smo i prije ove situacije od strane građana za higijenu bili ocijenjeni prilično visokom ocjenom. Ovo je uvijek bila najpoznatija i najsnadbdjevenija pijaca u regionu. Mart je vrijeme kada sugrađani najviše dolaze na Zelenu pijacu, traže domaće proizvode i kupuju zeleniš. 

Cijene na pijaci se nisu znatno mijenjale, osim cijene limuna i jabuka koje su se povećale. Najprodavaniji proizvodi na pijaci, pored zeleniša, su: krompir, pasulj, luk, limun i narandža.

Danijel Perić, rukovodilac Službe za organizaciju pijačnih usluga