STANIĆ PITA ZAŠTO JE SRPSKA POSTALA NAJVEĆA OBAVEZA SRBIJE? :: Semberija INFO ::

 

STANIĆ PITA ZAŠTO JE SRPSKA POSTALA NAJVEĆA OBAVEZA SRBIJE?


Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Republika Srpska je od Srbije tražila osnovnu medicinsku opremu, stetoskope, stalke za infuziju, lijekove…potvrdio je to sinoć, direktno, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Za isto upozorenje o konkretnim  problemima i brojnim manjkavostima u našem zdravstvenom sistemu, prije samo par dana, drakonskim kaznom, zbog navodnog uznemirenja, prijavljena je doktorica Maja Dragojević Stojić?! – istakao je predsjednik Odbora za zdravstvo SDS, Slobodan Stanić.

– Obraćanje predsjednika Srbije, potpuno je ogolilo veličinu problema u kojem se Republika Srpska nalazi. Naime, vlast RS je osim deficitarnih respiratora, tražila od Srbije i osnovna sredstva za rad u zdravstvu; traženo je 27 različitih lijekova, zaštitna oprema, različiti medicinski aparati… – rekao je Stanić i dodao:

– Ne kaže džaba naš narod “Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da  svaka zvijer pokaže trag”. Sada je, nažalost, trag vidljiviji nego ikad – dodao je on.
 
Stanić je naglasio da je dug zdravstvenog sistema Republike Srpske težak više od milijardu maraka ili kako bi to premijer Višković rekao – zdravstvo krvari.

– Tome treba dodati još i više od 500 miliona KM kredita na trezoru Republike Srpske uzetih od Svjetske banke, EIB-a , EBRD-a, Koreje ( I, II i III), robne kredite za bolnice u Istočnom Sarajevu i Doboju… – istakao je Stanić, saopšteno je iz SDS.

On je rekao da su iz SDS na vrijeme upozoravali da ne može biti tri puta skuplji kvadrat bolnice II stepena u Istočnom Sarajevu od kvadrata KC Niš, koji je bolnica IV stepena.

– Upozoravali smo da je Republika Srbija, sa šest puta više stanovnika, riješila čak četiri puta jeftinije integralni informaticki sistem.! Sva ta upozorenja su ignorisana. Srbija će pomoći i zahvalni smo joj na tome, ali smo sigurni da se nije ovako postupalo u mnogim, poput ova dva primjera, mi bi bili u situaciji da pomognemo Srbiji i da joj budemo najdraža, a ne kao sada – njena najteža obaveza – zaključio je Stanić.

(srpskainfo.com)