JZU Sveti Vračevi: Nema novozaraženih :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti Vračevi: Nema novozaraženih


Na području Grada Bijeljina, na dan 23. marta, stanje osoba koje se nalaze u kućnom karantinu, a koje su pozitivne na COVID19, dobro je i nema novih registrovanih pacijenata sa simptomima virusa korona. Riječ je o prvozaraženom pacijentu, koji je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, a koji je nakon bolničkog, otpušten u kućni karantin, do dolaska kontrolnog nalaza.

Druge dvije osobe, koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim, takođe su dobrog opšteg zdravstvenog stanja i riječ je o blažoj kliničkoj slici i njihov medicinski tretman nastavlja se u kućnom karantinu. Četiri osobe koje su bile u kućnom karantinu imaju negativan rezultat na COVID 19, a pod nadzorom se nalaze 1.102 osobe. 

- S obzirom da je riječ o blažoj kliničkoj formi, dalji medicinski tretman nastavlja se u kućnom karantinu, a za sve nas je izuzetno značajno što su svi dobrog zdravstvenog stanja”, rekla v.d. direktor bolnice Prim. dr Milica Lovrić. Prema njenim riječima, u cilju preventivnih mjera, a kako je prethodno i najavljeno, intenzivno se radi na opremanju objekta za dodatni karantin sa 50 kreveta, kao i na opremanju intenzivne njege i operacione sale za eventualne zaražene pacijente u slučaju potrebe hitne hiruške intervencije, kao i obavljanja carskog reza.

​Iz JZU bolnice “Sveti Vračevi” ponovo apeluju na građane da ostanu u svojim kućama, da poštuju preporuke Vlade RS, Štaba za vanredne situacije i savjete ljekara.