Policijska uprava Bijeljina: U dvije saobraćajne nezgode tri pješaka zadobila tjelesne povrede od čega je jedan pješak i životno ugrožen :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: U dvije saobraćajne nezgode tri pješaka zadobila tjelesne povrede od čega je jedan pješak i životno ugrožen


Na području Policijske uprave Bijeljina, 10.03.2020. godine dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima su tri pješaka zadobila tjelesne povrede.
 
Na gradskoj obilaznici, 10.03.2020. godine oko 11,30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putnički automobil '' Golf'' kojim je upravljalo lice V.S. ostvario kontakt sa dvije djevojčice obje 2008. godište, a koje su bile u svojstvu pješaka. Jedna djevojčica je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je u Medicinskom centru Bijeljina na liječenju.
 
U ulici Nikole Tesle u Bijeljini, 10.03.2020. godine oko 12,30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putnički automobil marke '' Citroen'' kojim je upravljala J.R. ostvarila kontakt sa pješakom A.M. Zbog težine povreda povređena A.M. je prevežena u Beograd na dalje liječenje. Ista je životno ugrožena.
Obje ove saobraćajne nezgode dogodile su se na pješačkim prelazima kada su pješaci prelazili preko njih.
 
Napominjemo vozače, da su u obavezi da propuste pješaka koji je stupio, stupa ili je izrazio nedovosmislenu namjeru da želi da pređe preko pješačkog prelaza. Prema ZOOBS BiH za protivpravno postupanje propisana je novčana kazna u iznosu od 50 KM do 250KM i jedan kazneni poen.
 
U narednom periodu policijski službenici Policijske uprave Bijeljna pojačaće aktivnosti na kontroli poštivanja odredbi koje se odnose na '' odnos vozač – pješak'' sa posebnim akcentom na zone pješačkih prelaza.
       
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE Aleksandra  Marić