BORENOVIĆ: Želimo da Republika Srpska bude najbolji prostor za nova ulaganja :: Semberija INFO ::

 

BORENOVIĆ: Želimo da Republika Srpska bude najbolji prostor za nova ulaganja


„Opredjeljenje PDP-a, proklamovano u našem Programu obnove, jeste da Republika Srpska bude mjesto sa najnižim porezima, sa najmanje nameta i taksi. Želimo da Srpska bude mjesto privlačno za investicije, za stvaranje novih radnih mjesta i da na taj način otvorimo proces da budemo najbolji prostor za nova ulaganja u regionu“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović juče na Trgu Krajine u Banjaluci, nekon što je potpisao PDP-ovu peticiju protiv najavljenih novih nameta i povećanja PDV-a, a na bazi Deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike koju će PDP uputiti u proceduru u NSRS.


 
„Deklaraciju o ključnim pravcima fiskalne politike želimo da osnažimo podrškom građana Republike Srpske i zato potpise prikupljamo u svim većim gradovima, a na našim štandovima se mogu naći primjerci deklaracije, kako bi i građani mogli da vide šta želimo da uradimo“, dodao je Borenović.
 
On je rekao da najvažnija strategija Republike Srpske mora da budu niski porezi, što manje taksi, a da Deklaracija o ključnim pravcima fiskalne politike predviđa da i lokalne zajednice smanjuju namete i opterećenja na privredu.
 
„Takođe, ovom deklaracijom tražimo od predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da ne dozvole bilo kakvo povećanje PDV-a, jer bi to bilo izuzetno loše za građane, na čiji teret ide svaki novi namet“, istakao je.
 
Borenović je rekao da PDP očekuje da ova deklaracija dobije podršku u NSRS i da bude strateško opredjeljenje RS u narednoj deceniji.
 
Peticiju su, pored Borenovića, potpisali i potpredsjednici PDP-a Jelena Trivić i Igor Crnadak, generalni sekretar Milko Grmuša i član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković.
 
Informativna služba Partije demokratskog progresa