PDP: IZJAVA ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

 

PDP: IZJAVA ZA JAVNOST


„Sve što smo mi iz PDP-a tvrdili više od godinu dana pokazalo se tačnim. Od momenta kada je slanje Nacionalnog godišnjeg plana prvi put spomenut kao dio paketa za formiranje vlasti na nivou zajedničkih institucija, javno smo rekli da je pitanje dana kada će SNSD pristati i na taj korak, samo da bi zasjeo u sarajevske fotelje“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

„Kada je postignut dogovor u Predsjedništvu BiH oko tzv. Programa reformi za BiH, rekli smo da je to zapravo samo drugo ime za Nacionalni godišnji plan (ANP) za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP) i sada nam stiže potvrda i iz NATO-a da je BiH zvanično trenutni učesnik MAP-a“, dodala je Petrović.

Ona je dodala da je tužno posmatrati SNSD kako gazi preko svega što su rekli, ali da više zabrinjava što to radi stranka koja ima sve poluge vlasti u Republici Srpskoj, ali i na BH nivou, zahvaljujući glasovima svojih partnera iz SDA: 

„Kada su bili spremni da naprave završni korak ka NATO putu i pogaze Deklaraciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela NSRS, kada su bili spremni da čitav bezbjednosni sektor predaju u ruke Bošnjacima i prećutno dopuste da se Srbima zaposlenim u pojedinim BiH institucijama zabrani praznovanje Dana Republike, postavlja se samo pitanje na šta su još spremni i šta planiraju uraditi na veleizdajničkom putu ka potpunom ponižavanju i srozavanju ustavne uloge Republike Srpske. Ono što znamo jeste da ćemo mi parlamentarnim, ali i vanparlamentarnim sredstvima učiniti sve da se ovaj pogubni proces zaustavi“, zaključila je Petrović.