UHAPŠENO 19 DILERA, A OVO JE IM JE VOĐA (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

UHAPŠENO 19 DILERA, A OVO JE IM JE VOĐA (FOTO)


Foto: D.Z./Klix/RAS Srbija
U akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) kodnog imena “Lim 2” juče je zbog nelegalne prodaje narkotika, prema naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšeno 19 osoba, dok su dvije u bijegu i za njima se intenzivno traga.

Obavljen je i pretres na 24 lokacije u Sarajevu i Konjicu i zaplijenjena je veća količina droge i novca, između ostalog i kokain, heroin te precizne vage.

Tužilaštvo KS uhapšene sumnjiči da su od avgusta 2019. do januara ove godine na području Kantona Sarajevo i šire umišljajno i neovlašteno nabavljali, kupovali, držali, prenosili, nudili na prodaju i prodavali trećim osobama opojne droge, pri čemu su stekle veću novčanu dobit.


Foto: Facebook/screenshot

Avaz navodi da je kao vođa grupe, koja je rasturala drogu, okarakterisan uhapšeni Edin Vrtić iz Konjica. On je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela. Nedavno se vratio sa odsluženja zatvorske kazne. Više puta je hapšen zbog prodaje droge.
 
Osim njega, uhapšeni su i Mirza Baličevca iz Sarajeva, Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić. Baličevac se u FUP branio ćutnjom a 14 uhapšenih, je predato jutros Tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama Avaza, Adem i Edin Vrtić su rođaci. Obavljen je pretres Edinove kuće u Konjicu, u mjestu Podorašac. Tokom ovih pretresa na raznim lokacijam pronađena i veća količina municije i oružja.

– Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta značajna količina materije koja asocira na opojne droge heroin, amfetamin, kanabis sativa L i kokain, vage za precizno vaganje, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, jedno vozilo te alat podesan za otuđenje vozila, kao i  drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom – navedeno je iz FUP.

No, FUP je uspio dokumenovati kako je Vrtić uspio organizovati grupu narkolidera. Oni koji su pušteni, navodno su već pristali na saradnju s Tužilaštvom i mogli bi biti svjedoci. FUP u Sarajevu ima brojne svjedoke koji su potvrdili za koga su i kako radili i ko je drogu dovozio u Sarajevo.

(Avaz)