Promovisana 322 kadeta 20. klase Policijske akademije :: Semberija INFO ::

 

Promovisana 322 kadeta 20. klase Policijske akademije


BANjALUKA - Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Kadeti su prvu fazu obuke u trajanju od šest i po mjeseci prošli u Policijskoj akademiji, potom šest mjeseci u policijskim upravama, a završna faza obuka je obavljena na Policijskoj akademiji.

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača za postignute rezultate u učenju i vladanju satom sa posvetom nagrađeni su Obrad Vuković, Slađana Tomović i Danka Jovanović, koji su imali prosječnu ocjenu pet.

Tri najbolja kadeta u ovoj klasi, odlukom ministra, nagrađena su i mogućnosti da izberu organizacionu jedinicu MUP Srpske u koju će biti raspoređeni.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP Srpske Mile Šikman rekao je novinarima da je obuka kadeta trajala 13 i po mjeseci tokom kojih su savladali teorijsku i praktičnu nastavu, te stekli znanja i vještine naophodne za obavljanje policijskog posla.

– Primijenili smo novi i savrmeni nastavni plan i program. Sigurni smo da su MUP, a time i Republika Srpska dobili generaciju dobro obučenih i osposobljenih policijskih službenika. To je najbolja garancija zaštite ustavnog poretka i bezbjednosti građana i njihove imovine – istakao je Šikman.

Glas Srpske