ODRŽANA VJEŽBA U BIJELjINSKOJ KASARNI: „Teroristi“ savladani i privedeni :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA VJEŽBA U BIJELjINSKOJ KASARNI: „Teroristi“ savladani i privedeni


U Kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović" u Bijeljini danas je održana pokazna vježba pripadnika Oružanih snaga BiH i Žandarmerije MUP-a Republike Srpske.

Asocijacija vojnodiplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH posjetila je danas Kasarnu "Vojvoda Stepa Stepanović" u Bijeljini i iskazala zadovoljstvo dostignućima vojnika u proteklih nekoliko godina.



U ime delegacije, vojni ataše Njemačke pukovnik Kai-Uve Nepel rekao je novinarima da su impresionirani dostignućima pripadnika Oružanih snaga u BiH proteklih nekoliko godina.

On je dodao da su vojnici vrlo motivisani i pohvalio njihovo učešće u vojnim misijama u svijetu na održavanju mira i stabilnosti, navodeći primjer Avganistana.

Pukovnik Nepel je za BiH rekao da je jedna od najljepših zemalja u Evropi.

Komandant Trećeg pješadijskog bataljona i bijeljinske kasarne pukovnik Roberto Gašić rekao je novinarima da su predstavnicima vojno-diplomatskog kora koji su stacionirani u BiH prikazane operativne sposobnosti kojima bataljon raspolaže.

"Predstavili smo kasarnu u što boljem svjetlu, sve što radimo, kao i tradiciju Vojske Republike Srpske koju baštini Treći bataljon Trećeg Republika Srpska puka", naveo je pukovnik Gašić.

Prema njegovim riječima, gostima je prikazan rad posluge minobacača 120 milimetara na vatrenom položaju, sposobnosti rada i tehnika alpinizma, kao i reakcije na iznenadni napad terorista na kasarnu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Doajen ovoga kora je iz Njemačke, a između ostalog prisutni su predstavnici iz Italije, Bugarske, Belgije, Bjelorusije, Rusije i Srbije, i oni su izrazili zadovoljstvo radom u kasarni, izvedenim prikazom, izgledom vojnika i njihovim ophođenjem, a pozitivno su ocijenili i domaćinstvo i gostoprimstvo grada Bijeljine", rekao je pukovnik Gašić.

Prilikom izvođenja pokazne vježbe tokom ove posjete korištena je manevarska municija i simulatori eksplozije, što je ranije najavljeno iz kasarne da se javnost ne bi uznemiravala.

infobijeljina.com