Šarović: „Poslednjih“ rokova će biti jer SNSD strašno želi vlast u Sarajevu :: Semberija INFO ::

 

Šarović: „Poslednjih“ rokova će biti jer SNSD strašno želi vlast u Sarajevu


„Biće novih "poslednjih" rokova i novih "poslednjih" pregovora. Kontinuitet u nedosljednosti je odlika ove politike, a riječ "posljednji put" ne važi. To je samo izjava za lakovjerne jer SNSD "strašno" želi vlast u zajedničkim institucijama“ – kazao je  predsjednik SDS Mirko Šarović u intervjuu za Insajder, komentarišući navodno odustajanje Milorada Dodika od formiranja vlasti u Sarajevu.
 
Šarović je kazao da je u ovom trenutku pokušaj odblokiranja rada Predstavničkog doma je u fokusu interesovanja Srpske demokratske stranke.
 
„Deblokada prije svega Predstavničkog doma je nužan korak koji se mora učiniti u što skorije vrijeme kako bi ova važna institucija prestala biti talac dvije političke stranke te kako bi parlament počeo ostvarivati svoju zakonom određenu društvenu ulogu uključujući i oslobađanje od opstruktivne politike dvije milijarde razvojnih sredstava. Nadamo se da će podignutih ruku za ovu inicijativu biti dovoljno“ – rekao je Šarović.
 
Šarović je naglasio da SDS ne ulazi i ne mješa se u aktuelne pregovore koje DNS vodi sa svojim sadašnjim koalicionim partnerom SNSD-om na republičkom nivou vlasti.
 
„U više navrata sam rekao da je prirodno da sa DNS-om kao ozbiljnom strankom ostvarujemo saradnju na različitim nivoima i u mjeri koja odgovara intetesima naše dvije stranke. Uostalom, mislim da bi bila opšta korist i razbili bi bajate i već dosadne koalicione okove ukoliko bi došlo do novih partnerstava i drugačijih političkih vizija.“ – istakao je Šarović.
 
Predsjednik SDS je kazao da  Bosna i Hercegovina treba da se priključi inicijativi o "malom šengenu" i da ne bude zadnja koja će prepoznati šansu za razvoj i naredak koji se nudi.
 
 „Regionu nedostaje dobra inicijativa za jače i bolje ekonomsko povezivanje, a ovaj projekat je prava prilika za to. Radi nekih rezervi i zaziranja koje se čuju i kod nas u smislu da li je ovo neka carinska unija, neka politička integracija sretniji naziv za ovaj projekat bio bi CEFTA  plus ili inicijativa za reformu i unapređenje CEFTE umjesto "malog Šengena"“ – zaključuje Šarović.
 
SDS, Sektor za politiku i medije​