SVETI LUKA ILI NOĆ VEŠTICA: PISMO MAJKE KOJE JE PODELILO SRBIJU :: Semberija INFO ::

 

SVETI LUKA ILI NOĆ VEŠTICA: PISMO MAJKE KOJE JE PODELILO SRBIJU


Pismo jedne majke iz Beograda izazvalo je veliku polemiku na društvenim mrežama u Srbiji. Prenosimo vam njenu objavu na Facebook-u u celosti...

Majka je pismo navodno poslala jednoj beogradskoj osnovnoj školi ogorčena što na dan njene krsne slave Sveti Luka, dete u školu mora da ponese rekvizite kojim bi učestvovalo u proslavi Noći veštica.

“Poštovani, povodom vaše sugestije da deca 31.10. u školu donesu rekvizite kojim bi proslavljali američki satanistički praznik 'Noć veštica', koji direktnu vezu ima sa nečistim silama i mrtvim ljudima, ovim putem vas obaveštavam da ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete bude saučesnik u skrnavljenju pravoslavlja i Svetog Luke koji se istog dana proslavlja kao krsna slava.

Ovo nije Amerika, ovo je Srbija. Moje dete niko ne sme bez moje dozvole da šminka niti oblači u kostim veštice pa makar ni u šali niti u igri koja je ponavljam duhovno opasna po dušu dece i svih nas.

Ukoliko mi dete budete kaznili zbog neodobravanja proslave veštica – satane, obratiću se višim instancama i zaštitniku građana.

S poštovanjem, majka D.M. Beograd.”.


Čuveni "Halloween", odnosno, Noć veštica proslavlja se noć uoči Svih svetih i obeležava se 31. oktobra. Na taj isti dan vernici SPC slave Svetog Luku.

Praznik Svetog Luke u narodu je poznat kao Lučindan i česta je slava srpskih pravoslavnih porodica, a vernici ga slave i kao iscelitelja i zaštitnika nekih zanata.

Iako mnogi komentarišu da je pismo samo napisano na društvenim mrežama i da nikada nije upućeno školi, njena objava je podelila Srbiju u raspravi...

(mondo.rs)