Tamindžija Stanivukoviću: Znaju li ti roditelji da si gej? :: Semberija INFO ::

 

Tamindžija Stanivukoviću: Znaju li ti roditelji da si gej?


Илија Таминџија
BANjALUKA – Klub PDP-a u Narodnoj skupštini RS zatražio je da se sa sjednice udalji Ilija Tamindžija, poslanik kluba SNSD-a, nakon što je u toku skupštinske rasprave pitao PDP-ovog poslanika Draška Stanivukovića u sali "da li njegovi roditelji znaju da je gej".

Sjednica Narodne skupštine je nakon toga prekinuta na pola sata.

Poslanici PDP-a su na pauzi u holu održali konferenciju za novinare i tražili sankcije za Tamindžiju.

Poslanici su se nakon toga izjašnjavali o povredi Poslovnika, i većinom je izglasano da Poslovnik nije povrijeđen.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Tamindžija na sjednicama ranije iznio uvrede i na njen račun, dodavši da će tražiti da se o tome izjasni i Etički odbor parlamenta.

"Iznošenjem uvreda vrijeđa se lični integritet poslanika i ako se ovako nastavi imaćemo stalne prekide sjednica. Želimo da sačuvamo dignitet Narodne skupštine i svih poslanika", rekla je Trivićeva i dodala da je Tamindžija iznosio uvrede i na račun poslanika te stranke Ljubiše Krunića.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da su od opozicije i PDP-a ranije takođe iznošene uvrede i teške riječi na račun Ilije Tamindžije, ali da nije bilo pozivanja na kršenje poslovnika, kako to radi sada PDP.

Podsjetimo, Tamindžija je prošle sedmice na sjednici Narodne skupštine RS rekao da je poslanik PDP-a Jelena Trivić zaljubljena u partijskog kolegu Stanivukovića.

nezavisne.com