Jelena Trivić sa ministarkom u Vladi njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Inom Šarenbah. :: Semberija INFO ::

 

Jelena Trivić sa ministarkom u Vladi njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Inom Šarenbah.


Poslanik PDP-a u NSRS Jelena Trivić sastala se danas u Istočnom Sarajevu sa ministarkom u Vladi njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Inom Šarenbah.
 
Trivićeva i Šarenbah razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a poseban akcenat je bio na ekonomskoj politici i smanjenju poreskih stopa. Trivićeva je istakla da PDP, kroz svoj Program obnove Repulike Srpske, ali i djelovanje u NSRS mnogo pažnje posvećuje stanju u ovoj oblasti.



„Ekonomski pokazatelji najčešći su razlog kritika koje upućujem Vladi Republike Srpske“, rekla je Trivićeva.
 
Ona je istakla da razgovore sa političarima iz Njemačke smatra veoma značajnim, jer su iskustva iz razvijenih njemačkih pokrajina izuzetno korisna.

„Vrijeme je da počnemo koristiti pozitivne prakse iz drugih zemalja kako bismo unaprijedili rad izvršne vlasti, kako na lokalnom, tako i na nivou Republike Srpske“, istakla je Trivićeva.
 
Tokom razgovora, dotakle su se i teme žena u politici, gdje je Trivićeva iznijela stav da svaki pojedinac treba biti vrednovan zbog svojih kompetencija, znanja i rada, a ne na osnovu rodnih obilježja. Međutim, kako je istakla, učešće žena u politici treba da bude mnogo značajnije i na razvoju svijesti o tome treba da učestvuju svi značajni društveno – politički faktori.
 
Nakon sastanka organizovan je obilazak olimpijske planine Jahorine, tokom kojeg je Jelena Trivić istakla da su Jahorina i turizam generalno u Republici Srpskoj izuzetan potencijal, koji trebamo, služeći se i iskustvima drugih zemalja, poput Njemačke, konstantno razvijati.
 
Informativna služba PDP-a