Policija podnijela izvještaj tužilaštvu: Bez licence zaključivao ugovore :: Semberija INFO ::

 

Policija podnijela izvještaj tužilaštvu: Bez licence zaključivao ugovore


Полицијска управа Бијељина
Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, dostavili su nadležnom tužilaštvu izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ,,Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem'' u sticaju sa krivičnim djelom ,,Prevara'' protiv lica S.L.
 
Naime, prijavljeni je bez odgovarajuće licence za građenje zaključio ugovor o gradnji porodične kuće sa fizičkim licem, gdje se obavezao da će radove izvesti po građevinskim propisima, a sve po sistemu ,,ključ u ruke'' kojom prilikom je uzeo avans u iznosu od 10.800 evra. Na ovaj način, prijavljeni  je obmanuo lice da će radove izvesti po ugovoru, a što nije učinio.
 
Takođe, prijavljeni je kao odgovorno lice u pravnom licu zaključio ugovor o izvođenju građevinskih radova sa investitorima iz Bijeljine, iako nije imao odgovarajuću licencu za gradnju, da će  izvesti određene građevinske radove na stanbenom prostoru za koje je uzeo avans u iznosu od 8.000 evra.

Na taj način lice S.L. je investitore doveo u zabludu lažnim prikazivanjem da će radove izvesti u dogovorenom roku,čime je on pribavio protivpravnu imovinsku korist od ukupno 18.800 evra, a investitorima u navedenom iznosu pričinio štetu'', potvrđeno je iz policije.