DAVIDOVIĆ I MIĆIĆ: AFIRMACIJA ŠKOLSKOG SPORTA :: Semberija INFO ::

 

DAVIDOVIĆ I MIĆIĆ: AFIRMACIJA ŠKOLSKOG SPORTA


Povod prve službene posjete Bijeljini ministra porodice, omladine i sporta Sonje Davidović bile su brojne teme, od kojih je najviše pažnje posvećeno mladim ljudima. Sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, razgovarala je i o Trećoj regionalnoj konferenciji u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta, i Omladinskog savjeta.

- Treća regionalna konferencija ima cilj povezivanja mladih ljudi iz Republike Srpske i Republike Srbije, povezivanja u smislu rada na zajedničkim projektima, međusobnog upoznavanja i načina na koji mogu zajedno aplicirati prema sredstvima iz evropskih fondova. Razgovarali smo i o temama posvećenim sportu, a gradonačelnika Mićića sam upoznala sa projektima koje će u narednom periodu realizovati ministarstvo. Riječ je prvenstveno o projektima koji se odnose na školski sport i podršku djeci školskog uzrasta od prvog do petog razreda”, rekla je Davidovićeva i dodala da je cilj razvoj motoričkih vještina, te da se djeca tog uzrasta više aktiviraju u sportu.

- U tom cilju, ministarstvo je obezbijedilo i didaktičku opremu za 187 škola u Republici Srpskoj, a realizacija projekta počinje u oktobru”, najavila je Davidovićeva.

Gradonačelnik Mićo Mićić je nakon sastanka sa Davidovićevom istakao da je Bijeljina, između ostalog, prepoznatljiva i kao grad sporta, a kao potvrda te činjenice, samo ove godine će biti izdvojeno nešto malo manje od 2,5 miliona KM.

- Maksimalno podržavamo projekte i nastojanja da se djeca školskog uzrasta bave sportskim aktivnostima i da sve ono što kompjuter loše radi djeci u fizičkom smislu, ispravljamo kroz sportske aktivnosti”, rekao je Mićić. On je naglasio da “po pitanju omladinske politike, Bijeljina ima usvojenu Omladinsku politiku, te da se radi akcioni plan, a takođe realizuju brojni projekti kojima će se pomoći mladim ljudima”.

Semberija INFO/O. Stjepanović
Foto: B. Milošević