Kontrola vozača: Prilagodite brzinu! :: Semberija INFO ::

 

Kontrola vozača: Prilagodite brzinu!


Tokom akcije  na području Policijske uprave Bijeljina za četiri dana 374 vozača sankcionisana zbog prekoračenja brzine kretanja
 
Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 1. do  15. septembra 2019. godine, provedena je akcija sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozača mopeda, lakih motocikla i motora.
 
Tokom akcije kontrolisana su 803 učesnika u saobraćaju, od toga 140 vozača ,,dvotočkaša''. Zbog prekoračenja brzine kretanja  sankcionisana su 374 vozača. Najviše prekoračenja je bilo u razmaku od 11 do 20 km/h, čak 298 prekoračenja brzine kretanja.
 
Tokom akcije vozači ,,dvotočkaša'' su najviše  sankcionisani zbog nekorištenja sigurnosne kacige, neposjedovanja važeće potvrde o registraciji, te upravljanja motociklom bez položene kategorije i ostalih prekršaja.
 
S obzirom da je nepropisna brzina kretanja i nepropisno učešće vozača ,,dvotočkaša''  u uzročno posljedičnoj vezi sa nastankom težih oblika saobraćajnih nezgoda, još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju puta'', upozoravaju iz policije.

Policijska uprava Bijeljina