Konstituisan Glavni odbor SDS, izabrani potpredsjednici i generalni sekretar :: Semberija INFO ::

 

Konstituisan Glavni odbor SDS, izabrani potpredsjednici i generalni sekretar


Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SDS izabrano je novo rukovodstvo Srpske demokratske stranke. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Milan Miličević, a Nenad Lalić izabran je za potpredsjednika GO SDS.


 
Izabrano je i šest potpredsjednika Srpske demokratske stranke i to: Rado Savić, Mićo Mićić, Nemanja Vasić, Vukota Govedarica, Mladen Bosić i Nedeljko Glamočak. Za novog generalnog sekretara SDS izabran je Zoran Latinović.
 
„Imali smo konstitutivnu sjednicu Glavnog odbora Srpske demokratske stranke uspješno smo završili taj proces. Izabrali smo predsjednika Glavnog odbora, to je dosadašnji predsjednik Milan Miličević i jednog potpredsjednika GO SDS Nenada Lalića“ – izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.
 
„Danas smo izabrali osam članova predsjedništva SDS. Šest onih koje smo danas birali i dva koja tu dolaze po svojoj funkciji, a to su predsjednik GO SDS i predsjednik stranke koji rukovodi ovim važnim tijelom“ – objasnio je Šarović.


 
On je pojasnio da je ovo samo prva faza jer statut SDS-a predviđa da je moguće da Predsjedništvo SDS broji i do petnaest članova.
 
„O tome ću se nakon konsultacija odlučiti u narednim danima ili sedmicama i izvršiti popunu Predsjedništva SDS“- kazao je Šarović.
 
„Nakon održanih unutarstranačkih izbora pred nama je mnogo posla u narednom periodu kako bi što spremniji ušli u preostalih dvanaest mjeseci koliko je ostalo do održavanja lokalnih izbora“ – zaključio je Šarović.
 
Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je rekao da je danas održana veoma uspješna konstitutivna sjednica GO SDS.


 
„Djelimično smo kompletirali rukovodstvo stranke i možemo spremno da uđemo u naredni period koji je pred nama u kojem je prije svega predviđeno formiranje svih organa stranke i pripremanje za naredne lokalne izbore. Naravno da smo spremni da odgovorimo na sva krupnja pitanja kada je u pitanju SDS, a naravno i kada su u pitanju sva bitna pitanja u Republici Srpskoj“ – kazao je novi-stari predsjednik Glavnog odbora SDS.
                                                                                    
Sektor za politiku i medije SDS