Bez konsenzusa o omogućavanju izvoza peleta iz BiH :: Semberija INFO ::

 

Bez konsenzusa o omogućavanju izvoza peleta iz BiH


- Savjet ministara nije danas postigao konsenzus o usvajanju odluke o izmjenama odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i proizvoda od drveta, koja je trebalo da omogući izvoz peleta iz BiH, te će se o ovoj tački izjašnjavati u drugom krugu glasanja na narednoj sjednici.

"Na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici Savjet ministara je u drugom krugu glasanja dao saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva bezbjednosti, čime se omogućava da ovo ministarstvo pruža administrativno-tehničku podršku Kontakt-tački za saradnju sa Evropolom", saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na ovaj način omogućava se potpuna funkcionalnost Kontakt-tačke i jača saradnja BiH sa Evropolom, a davanje saglasnosti na ovaj pravilnik u skladu je sa preporukom Evropske komisije u procesu dobijanja kandidatskog statusa za BiH.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, Savjet ministara donio je odluku o odobravanju tekuće rezerve budžeta BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu za sprovođenje Zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Ovom odlukom odobreno je 1.187.099 KM za 11 budžetskih korisnika kojima nedostaju sredstva u 2022. godini za primjenu Zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Usvojenim izmjenama se povećavaju koeficijenti za obračun plata određenim kategorijama zaposlenih, državnih i policijskih službenika, te za profesionalna vojna lica sa primjenom od 1. oktobra 2022. godine.

(Nezavisne)