Okružno javno tužilaštvo Bijeljina o slučaju pronalaska tijela u Drini: Utvrđuje se identitet utopljenika :: Semberija INFO ::

 

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina o slučaju pronalaska tijela u Drini: Utvrđuje se identitet utopljenika


Na današnjoj konferenciji za štampu u Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, Danka Prodanović, portparol Tužilaštva,  saopštila je da se još uvijek utvrđuje identitet nepoznatog muškarca čije je beživotno tijelo u nedjelju u popodnevnim časovima pronađeno na obali Drine u Amajlijama.

“Tokom uviđaja utvrđeno je da je neposredno, uz samu obalu rijeke Drne, u selu Amajlije, pronađeno nepoznato lice muškog pola, mlađe životne dobi. Prednjim dijelom tijela bilo je zabijeno u pijesak korita Drine, bez vidljivih povreda na tijelu, koje je duži vremenski period boravilo u vodi, najmanje šest do sedam dana. Nakon završenog uviđaja, tijelo je prebačeno u mrtvačnicu Bolnice “Sveti vračevi”. Dežurni tužilac je danas, petog decembra izdao naredbu da se izvrši obdukcija tijela, radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti i vremena nastupanja smrti, te radi uzimanja uzoraka radi DNK analize i radi identifikacije tijela. Najvjerovatnije se radi o migrantu, izjavila je Danka Prodanović, skrenuvši tom prilikom pažnju novinarima da je primijećeno i to da su se u medijima pojavile informacije, u vrijeme trajanja uviđaja,  da je u Bijeljini pronađeno beživotno tijelo muškarca na obali rijeke Drine, ali da se na tijelu nalaze prostrelne rane u predjelu leđa i da se sumnja na ubistvo. 



“Navedena informacija je objavljena bez prethodnog kontaktiranja Tužilaštva ili osobe zadužene za odnose s javnošću, tako da se ta informacija ispostavila kao netačna, ali je uznemirila građane.

Tužilaštvo poziva novinare na saradnju, te da prije objavljivanja informacija pozovu Tužilaštvo radi objektivnog informisanja građana, jer iz ovakvih postupaka mogu proisteći elementi krivičnog djela”, upozorila je Danka Prodanović, naglasivši da će javnost o identitetu utopljenika biti upoznata nakon završene obdukcije.


Semberija Info - Lj. Ljubojević