Policija radi u zgradi koja prokišnjava :: Semberija INFO ::

 

Policija radi u zgradi koja prokišnjava


- Sindikat policije Unsko-sanskog kantona održao je juče sastanak u zgradi Policijske stanice Velika Kladuša kako bi na taj način upozorio na loše uslove rada policajaca u ovoj općini.

Prema riječima Mahmuta Alagića, predsjednika ovog sindikata, zbog katastrofalnih uslova u kojima se nalazi objekat ugroženi su životi zaposlenika koji rade na ovome mjestu.

"Upozoravali smo ranije na ovaj problem u više navrata, ali se ništa nije poduzelo. Sada je stanje takvo da krov prokišnjava, voda može u svakom trenutku zahvatiti elektroinstalacije i ugroziti ljudske živote. Neophodno je izmjestiti ljude odavde na drugo mjesto kako bi se izbjegla eventualna nesreća", kazao je Alagić.

Prema njegovim riječima, na ovaj problem su ukazali i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, čija je reakcija izostala, a nakon toga isto se dogodilo i sa Federalnom upravom inspekcija.

Inače, zgrada u kojoj se nalazi Policijska stanica u Velikoj Kladuši izgrađena je davne 1953. godine i nalazi se u veoma lošem stanju, s krovom koji prokišnjava, dotrajalom stolarijom, podovima i mokrim čvorovima.

Predstavnici Sindikata policije su zatražili što hitnije formiranje vlasti u Unsko-sanskom kantonu, kako bi se uradio rebalans budžeta i osigurala isplata pomoći u iznosu od 1.080 maraka zaposlenima u kantonalnim institucijama, što je preporuka Vlade FBiH kako bi se pomoglo radnicima u vrijeme ekonomske krize.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić je istakao kako je Vlada Unsko-sanskog kantona pokrenula aktivnosti kako bi osigurala sredstva za rekonstrukciju krova, te dodao kako je u planu osiguravanje zemljišta za izgradnju nove zgrade Policijske stanice u Velikoj Kladuši.
 
(Nezavisne)