MUP Srpske obilježava krsnu slavu; Zvaničnici otvorili nove objekte u Centru za obuku :: Semberija INFO ::

 

MUP Srpske obilježava krsnu slavu; Zvaničnici otvorili nove objekte u Centru za obuku


Фото - РТРС
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježava krsnu slavu - Sveti arhangel Mihailo.

Tim povodom otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.

Policijska akademija sastoji se od dva odvojena objekta, i to nastavne zgrade i internata sa amfiteatrom. Objekat nastavne zgrade ima četiri kabineta kapaciteta po 30 mjesta, konferencijsku salu kapaciteta 50 mjesta, biblioteku sa čitaonicom, devet učionica i kancelarije za nastavno osoblje.

Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže. Svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smještaj četiri kadeta.

Amfiteatar je smješten u centralnom dijelu objekta internata i kapaciteta je 500 stolica. Opremljen je sa potrebnim nastavnim sredstvima i učilima neophodnim za izvođenje nastave.

Otvoren je i objekat Centra za obuku, prvenstveno namijenjen za smještaj pripadnika Žandarmerije i SAJ-a za vrijeme pohađanja obuka u Centru za obuku.

Prethodno su potpisani ugovori sa kadetima 25. klase Policijske akademije osnovne policijske obuke i 11. klase za Specijalnu anititerorističku jedinicu.



Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je opravdano postojanje Centra za obuku, jer je odškolovano 3.000 mladih pripadnika MUP-a.

Svečanostima obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Raport Dodiku predao je komandir Počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitomir Petričević.

Lukač i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević položili su danas vijenac na Centralno spomen obilježe stradalim pripadnicima MUP-a u odbrambenom otadžbinskom ratu.

Vijenac su položile i porodice poginulih i pomoćnik direktora policije Republike Srbije Dragan Vasiljević.

Parastos za 782 poginula pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku u Zalužanima služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, koji je potom osveštao slavski kolač i žito u Spomen-crkvi Svetog Arhangela Mihaila.

Služenju parastosa prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, pripadnici MUP-a, bivši pripadnici MUP-a, kao i članovi porodica poginulih policajaca.


RTRS