Brnabić: Odbranili smo život Vučića, borba je u kontinuitetu :: Semberija INFO ::

 

Brnabić: Odbranili smo život Vučića, borba je u kontinuitetu


Фото - Влада Србије / Бета
Osnovni cilj smo ispunili jer smo odbranili život predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice i ne verujem da su Radoje Zvicer i Nikola Vušović sami, jer ko zna ko je tu još sve, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je tokom gostovanja na TV Prva rekla da je posle osnovnog cilja da se sačuvaju životi, drugi cilj privođenje pravdi tih ljudi.

„Da bi ih pravosnažno osudili i zatvorili, potrebni su neupitni dokazi. Morali smo da obezbedimo da budu u potpunosti čvrsti da ne padnu ni na jednom sudu”, rekla je premijerka.

Brnabić je kazala da je imala saznanja o planiranju ubistava i o tome pričala i ranije.

Dodala je da je to grupa medija i grupa analitičara, za koje je rekla da su plaćeni od strane srpskih tajkuna, izvrgavala ruglu.

„To je dodatno otvaralo prostor da se tako nešto intenzivira, i bilo dodatno neodgovorno. Da li možemo sada da čujemo makar jedno izvini, da pokažu da su odgovrni za izgovorenu reč”, rekla je premijerka.

Ona se od srca zahvalila pripadnicima naših službi bezbednosti jer su uspesno zaštitli predsednika i njegovu porodicu.

„Na žalost moram da kažem da opasnost po život predsednika nije prošla. Nalogodavci su na slobodi, i van domašaja službi”, rekla je Brnabić.

Ocenila je da, ko god želi da destabilizuje Srbiju i vrati je u prošlost, smatra da je za to najlakša opcija da radi o glavi Vučiću.

„Sramota je kad neko pita zašto ništa nismo učinili a imali smo informacije - pa učinili smo. Sačuvali smo život Vučiću i njegovoj porodici. To je kontinuirana borba”, rekla je premijerka.

Ocenila je da neki mediji i političari, od kojih neki i u parlamentu, funkcionišu kao advokati najgorih kriminalaca, klana Bjelivuk-Miljković i drugih.

„Strašno i skandalozno što na to gledaju politički”, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.


POLITIKA