CIJENA PELETA POD BUDNIM OKOM INSPEKCIJE :: Semberija INFO ::

 

CIJENA PELETA POD BUDNIM OKOM INSPEKCIJE


Foto: Ilustracija
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će u narednom periodu inspekcijski organi kontrolisati poštovanje odluke Vlade Republike Srpske o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta.
 
Ona je, tokom današnjeg sastanka sa predstavnici privrednih društava koja se bave proizvodnjom peleta, istakla da mjere Vlade imaju za cilj zaštitu životnog standarda stanovništva i omogućavanje zadovoljenja potreba stanovništva, te da ni na koji način nisu usmjerene na ugrožavanje poslovanja privrednih subjekata.
 
Gašićeva ističe da će u skladu sa situacijom na tržištu, razmatrati moguće inicijative prema Savjetu ministara kada je u pitanju ukidanje zabrane izvoza peleta i moguće uvođenje kvota za izvoz.
 
Podsjećamo, Vlada RS nedavno je usvojila odluku o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta, kojom se propisuje najviša prodajna cijena peleta od drveta na 480 KM plus PDV po toni u svim pakovanjima, u trgovini na malo na teritoriji Republike Srpske.
 
Ova odluka objavljena je u "Službenom glasniku Republike Srpske" 4. novembra, a stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja i prestaje da važi 31. marta 2023. godine.
 
Ministarstvo trgovine i turizma apeluje na sve korisnike peleta, koji do sada nisu nabavili potrebne količine ovog energenta, da u narednom periodu izvrše nabavku dodatnih količina kako, bi nadležni organi u skladu sa iskazanim pokazateljima izvršili potrebne analize i donosili mjere za predstojeći period.
 
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

(Nezavisne)