U februaru naredne godine počinje gradnja hotela „Palas” :: Semberija INFO ::

 

U februaru naredne godine počinje gradnja hotela „Palas”


BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će u februaru 2023. biti srušen i ponovo izgrađen nezavršeni hotel „Palas” u centru grada.


Još pozitivnih vijesti. Prema dosadašnjoj dinamici, planovima i maksimalno uloženim naporima u posljednje dvije godine, možemo danas gotovo izvjesno reći da će rušenje, a zatim i gradnja hotela “Palas”, koja čeka od 1987. godine, početi u februaru naredne godine. Nastavljamo dalje poručio je Stanivuković.

Dodao je i da je ovo jedan od najizazovnijih projekata s kojim se njegova administracija susrela.

-Jedan od najizazovnijih projekata vrijednosti 75 miliona KM, sa velikim zavrzlamama oko imovinsko-pravnih odnosa, koje rješavamo pune dvije godine i u konačnosti smo uspjeli za prvi dio građevinske dozvole. Sve je spremno za februar mjesec – saopštio je Stanivuković.

Podsjećamo, ranije je najavljeno da se do idejnog rješenja došlo u saradnji s arhitektom Hanijem Rašidom i predstavnicima kompanije Cepter.

Prilikom prošlogodišnje posjete Banjaluci ovog poznatog svjetkosg arhitekte, najavljeno je da će izgradnjom novog hotela centar grada dobiti novi futuristički izgled jer je u planu i uređenje i proširenje cijelog prostora Trga, prenosi Srpskainfo.


​Glas Srpske